Sirius BMR
Grčka, Turska, Italija, Francuska, Mađarska, Bugarska, Austrija, Švajcarska, Nemačka....... i još puno zanimljivih aranžmana, naći ćete u našoj ponudi i to po veoma povoljnim uslovima, počevši od pristupačnih cena i vrlo povoljnih uslova plaćanja do najbolje usluge smeštaja, prevoza i celokupne organizacije. Mi smo se potrudili da sve ovo primpremimo za vas, a vaše je samo da izaberete, opustite se i uživate... Vaš Sirius BMR
   |   

avio-karte-za-ceo-svet

kina

 

 

Čengdu (Chengdou) - je glavni i najveći grad Sičuan provincije i poznat je po najvećem rezervatu pandi na svetu. Lasa (Lhasa) - je glavni grad autonomne oblasti Tibet u Narodnoj Republici Kini. Grad se nalazi na severnoj obali reke Kji, pritoke Bramaputre, u Transhimalajima. Nadmorska visina Lase je 3490 metara, i po tome je ovo jedan od najviših gradova u svetu. Proteže se na više od 10 kilometara u pravcu istok-zapad. Najveća znamenitost grada je palata Potala.

 

 

Avionom 12/15 dana.

 

PLAN I PROGRAM PUTA

 

Dan 1 (29.04): Okupljanje na aerodromu Nikola Tesla. Let za Čengdu (Chengdu) sa presedanjem.

Dan 2 (30.04): Dolazak u Čengdu, koji je glavni i najveći grad Sičuan provincije. Transfer do smeštaja. Noćenje.

Dan 3 (01.05): Fakultativni izlet do mesta Lešan (Leshan) gde ćemo videti najveću statuu Bude na svetu – LeshanGiant Buddha, koja se nalazi na UNESCO-voj liste Svetske baštine. Statua je visoka 71 metar, gradnja je započeta 713. godine, a završena je u vreme Tang dinastije. Obilazak Oriental Buda Capital. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 4 (02.05): Fakultativni izlet do Mt. Emei, planina iznad oblaka, kupanje u vrelim izvorima.

Dan 5 (03.05.): Fakultativni odlazak do napustenog rudnika uglja, voznja vozom na paru i obilazak vodopada u babmusovoj šumi. Noćenje.

Dan 6 (04.05): Fakultativni obilazak Rezervata pandi. Nakon toga obilazimo grad – Park naroda, Tianfu trg, Sičuanski muzej tehnologije i nauke. Uveče uživamo u lokalnom čaju ili idemo na fakultativnu predstavu u Sičuansku operu. Transfer do železničke stanice i ukrcavanje na voz za Lasu. Noćenje u vozu.

Dan 7 (05.05): Smešteni smo u udobnim spavaćim kolima i uživamo u pogledu na predele visoravni i naselja koja nas sele u neka druga vremena. Vožnja najvišom železnicom na svetu. Noćenje u vozu.

Dan 8 (06.05): Dolazak u Lasu (Lhasa) u popodnevnim satima. Tibet u svoj svojoj veličanstvenosti. Transfer do smeštaja i slobodno vreme za aklimatizaciju. Noćenje.

Dan 9 (07.05): Krećemo u razgledanje Lase, koja je glavni grad autonomne oblasti Tibet u Narodnoj Republici Kini. Grad se nalazi na severnoj obali reke Kji, pritoke Bramaputre, u Transhimalajima. Nadmorska visina Lase je 3490 metara, i po tome je ovo jedan od najviših gradova u svetu. Proteže se na više od 10 kilometara u pravcu istok-zapad. Obilazak počinjemo od Potala palate koja je bila rezidencija Dalaj Lame do 1959. godine kada je četrnaesti Dalaj Lama prebegao u Indiju. Palata jer visoka 117 metara, duga 360 metara, a ima 13 spratova. Sastoji se iz dva dela –Bela palata koja ima svetovnu namenu i Crvena palata koja ima religioznu namenu. Danas se palata nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Nakon toga obilazimo Jokhang palatu, Muzej Tibeta i Barkhor ulicu. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 10 (08.05): Obilazak Drepung i Sera manastira koji su smešteni u podnožju planine Gefel, a onda obilazimo i poznatu fabriku tibetanskih tepiha koja zapošljava preko 300 Tibetanaca, a tepisi iz ove fabrike izvoze se širom sveta. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 11 (09.05): Transfer do aerodroma i let za Čengdu. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 12 (10.05): Transfer do aerodroma i let za Beograd. Kraj putovanja.

 


 cena: 1750€