Sirius BMR
Grčka, Turska, Italija, Francuska, Mađarska, Bugarska, Austrija, Švajcarska, Nemačka....... i još puno zanimljivih aranžmana, naći ćete u našoj ponudi i to po veoma povoljnim uslovima, počevši od pristupačnih cena i vrlo povoljnih uslova plaćanja do najbolje usluge smeštaja, prevoza i celokupne organizacije. Mi smo se potrudili da sve ovo primpremimo za vas, a vaše je samo da izaberete, opustite se i uživate... Vaš Sirius BMR
   |   

avio-karte-za-ceo-svet

prag-autobusom

CENA  89e

Termini:

15.02. – 20.02.2017. – Dan zaljubljenih

08.03. – 13.03.2017. – 08. Mart

29.03. – 03.04.2017.

 

 

1. dan  BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 19.00h sa parkinga u Bloku 42 (prekoputa ulaza na buvlju pijacu) i vožnja ka Novom Sadu. Polazak iz Novog Sada u 20:30h sa parkinga kod “Lokomotive”. Lagana vožnja prema granici sa Mađarskom uz usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan PRAG – HRADČANI
Dolazak u Prag. Odlazak na veliko razgledanje Hradčana, bez ulaska, uz pratnju stručnog vodiča. Najtoplije preporučujemo udobnu obuću jer, srce starog Praga obilazimo pešice. Prolazimo pored Strahovskog manastira u kom je čuvena biblioteka, prelepe Loretanske crkve, Praškog dvorca Hrad, ući ćemo u katedralu Sv. Vita, stare kraljevske palate, bazilike Sv. Đorđa i po izlasku iz zidina videti Prag kao na dlanu. Lagano ćemo otići do Karlovog mosta da pri samom početku mosta bacimo pogled na našu ambasadu a zatim se upoznamo sa statuama Karlovog mosta. Tu, na sredini mosta pridružićemo se milionima turista i zamisliti želju zagledani u Vltavu, a onda nastaviti prema starom jezgru Praga i do Staromestskih namesti sa čuvenim astronomskim satom Orloj. Preporučujemo i fakultativni odlazak na vožnju brodom po Vltavi. Odlazak do hotela i smeštaj. Kraći odmor od puta i zajednički odlazak gradskim prevozom sa pratiocem grupe do Vaclavskih namjesti. Slobodno vreme za individualna razgledanja i šetnju do povratka u hotel. Noćenje.

3. dan PRAG – KARLOVE VARI (fakultativno)
Doručak. Slobodan dan u toku kojeg preporučujemo fakultativni odlazak u Karlove Vari i obilazak čuvene banje i njenih kolonada. Povratak u Prag. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. dan PRAG – DREZDEN (fakultativno)
Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska do bajkovitog Drezdena, grada podignutog iz pepela čije su znamenitosti ponovo izgradjene u retro stilu. Opera Semper koja ponosito krasi Theaterplatz, Palata Zwinger koja će Vas vratiti u vreme vladara Alberta Jakog. Bogorodičina protestantska crkva i Dvorska rimokatolička crkva, koje su se vekovima borile za prestiž medju hrišćanskim vernicima. Priča o Carskoj palati… Slobodno vreme iskoristite za odličan šoping ili šetnju po centru grada do povratka za Prag. Mogućnost fakulativnog odlaska u neku od najpoznatijih praških pivnica u traganju za noćnim provodom. Noćenje.

5. dan  PRAG – KUTNA HORA (fakultativno)
Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vreme u toku kojeg preporučujemo fakultativni odlazak do Kutne Hore. Svoju slavu, ovaj češki gradić stekao je u 13.veku, kada je na tim prostorima pronađeno srebro.  U periodu od 13. do 16. veka Kutna Hora je bila važan centar čeških zemalja koji se takmičio sa Pragom za položaj prestonice.  Ipak najpoznatija atrakcija ovog mesta je kosturnica - crkva od kostiju. Zovu je još i crkva svih svetaca. Sagrađena je oko 1400.godine, a čuvenu dekoraciju dobila je 1870. U pitanju je 40.000 ljudskih skeleta ugrađenih u enterijer crkve. Panoramski obilazak očuvanog istorijskog gradskog jezgra koje je pod zaštitom UNESCO – a od 1955. godine: Saborna crkva sv. Barbare – iz 14. veka, crkva sv. Jakova, kamena kuća, kamena fontana, Marijanin stub, kosturnica… Slobodno vreme. Povratak u Prag. Noćna vožnja preko Slovačke i Madjarske...

6. dan BEOGRAD
Dolazak u mesto polaska u ranim jutarnjim satima. (Kraj usluga).